Yeni(den) Bir Müzik Grubu Keşfedelim; Linkin Park’ın Solisti Chester’ın Eski Grubu Grey Daze Geri Dönüyor!

İlk ikinci sıradaki, Chester Bennington'ın ilk evladı Jaime Bennington.

Linkin Park’ın Eski Solisti Chester Bennington Kimdir? Kısaca Bahsedelim…

Bennington, 1976 yılında ABD'nin Arizona bölgesindeki Phoenix'te doğdu. Annesi hemşire babası polisti. Çocukluğundan beri müzik yapmaya ilgi duyan sanatçı, 1980'li yılların sonunda annesi ve babası boşandılar. Chester gençken, evinin çevresinde şarkı söyler, Depeche Mode’un 5. üyesi olduğu hayalini kurardı. Stone Temple Pilots’ın kariyerindeki etkisinin çok büyük olduğunu söyler. Onları ilk gördüğünde 14 yaşındaydı. Chester, Phoenix, Arizona’dandır. Ancak Linkin Park’a dâhil olunca Los Angeles’a taşındı. Kendisinden 13 yaş büyük olan ağabeyinin sayesinde Loverboy, Foreigner ve Rush gibi müzik gruplarından etkilendi. Rock ortamına geçiş yapmadan önce, 10 - 14 yaşları arasında hip hop tarzından hoşlanırdı. Bennington 1996 yılında evlendi bu evlilikten bir oğlu oldu. Bu evlilikten önce sevgilisinden bir oğlu vardı, oğlunun kardeşini evlat edindi. 2005 yılında Talinda Bentley ile evlendi. Bu evlilikten bir oğlu ve iki kızı oldu.

Chester Bennington, 2006 yılında Grammy performansı verirken...

Chester'ın ilk müzik grubu 1993’te kurduğu Grey Daze'di. Grey Daze aslında Phoenix, AZ bölgesinde oldukça popülerdi ancak hiç albüm anlaşması yapmadılar. Sonunda Chester dirildive yoluna devam etmek istedi. Chester, kendisi şarkı sözü yazarken diğer grup üyelerinin bundan kendilerine pay çıkarmasından da sıkıntı duyuyordu. Kısa bir süre sonra biri bir mesaj platformunda Sean’la konuştuklarını yazdı. Grey Daze'den Sean Dowdell’la Chester'ın güya çok iyi arkadaş olduklarını ancak kişisel farklılıklardan dolayı ayrıldıklarını söyledi. Her ikisi de anlaşmaya varacak kadar olgun değildi. Daha sonra gelen teklif üzerine ailesiyle Kaliforniya'ya taşındı ve burada Linkin Park grubuyla söylemeye başladı. Birkaç kayıt anlaşma teklifi reddedildi fakat şu an grup en ünlülerden biri durumundadır. Ancak, 20 Temmuz 2017 tarihinde girdiği bunalımlar sebebiyle Los Angeles'taki evinde intihar etmiştir.

Şimdi Chester’ın İlk Grubu Olan “Grey Daze” Geri Döndü, Nasıl Olduğunu Hemen Açıklıyorum…

Rock’n Roll müzik denince aklıma hemen hemen Chester Bennington ve Linkin Park aklıma gelir. Sadece Linkin Park taraftarları tarafından bilinen Grey Daze grubu, Yıllarca süren yoğun çalışmanın ardından, Bennington'un vokalliğine sahip “What In The Eye”ın ilk parçasını ve videosunu yayınlamıştı. Üç yıl önce, Bennington, Gray Daze'i tekrar birleştirdiğini açıklamıştı. Amacı, grubun ilk iki albümü "Wake Me" ve "No Sun Today"in yeni teknolojilerinden ve bütçe değerlendirmelerinden yararlanmak için parçaları tekrar gözden geçirmek ve yeniden kayıt etmekti. Ancak bu, Bennington'un ölümü nedeniyle hiçbir zaman tam olarak gerçekleşmedi.

Bennington’un dul eşi Talinda Bennington, dün gece sosyal medyasına şöyle bir açıklama yaptı: “Chester’ın en büyük armağanlarından biri müzikti. Gurur duyduğu tek şey çocuklarına baba olmaktı. Ne kadar önem verdiği göz önüne alındığında, hayranların yaptığı her şeyi duymasını istedi ve müzikal yolculuğu ‘Grey Daze’ ile başladı.

Şubat 2017'de Chester ve grup arkadaşları, grubun erken müziğinin planlı olarak yeniden yayınlanması için müziklerini yeniden kaydetmeye başladılar. Haziran'a kadar Grey Daze'in tekrar bir araya geldiğini ve daha sonra sonbaharda 20. yıl dönümü birleşme gösterisi düzenleyeceğini duyurdu.”


Kalan Grey Daze üyesi devam etti. Bennington’un mevcut vokal çekimlerinin eklenmesiyle albümün bu yıl Universal Müzik Grubu’na ait olan Loma Vista etiketi ile piyasaya sürülecek. Önümüzdeki albümden ilk tekli parça ise “What’s In The Eye” olmuştu. Şarkının ilk dakikasında, Bennington'u bu kadar başarılı kılan şeyleri hatırlıyoruz. Gray Daze, parçayı “Hepinizin bildiği, hatırladığı ve sevdiği Chester'ın sesi ama tamamen yeni bir ışık” diyerek açıkladı.



Loma Vista Recordings kurucusu ve Başkan Tom Whalley ise şu şekilde açıklama yaptı: “Chester’ın sesi size inanan bir kişiliğe sahipti, bu parçaların yeni versiyonlarını dinlerken, grup üyelerinin ve ailenin Chester'ın bu iş gövdesini yeniden kaydetmekle elde etmek istediği her şeyi temsil ettiğini düşünüyorum.”

Kayıt ayrıca, babasının eski vokallerini bu yılın başlarında yeniden kaydeden Bennington'un oğlu Jaime dâhil olmak üzere bir dizi modern rock armatürünün performanslarını da içeriyor. Korn’dan Brian “Head” Welch ile James “Munky” Shaffer, P.O.D.’den Marcos Curiel, Bush’dan Chris Traynor ile Ryan Shuck ve Orgy grubu ile Julien-K gitaristleri de gösterdiği emekler arasında yer alıyor.

Açık bir mektupta Chester’ın ilk evladı Jaime Bennington, Grey Daze ve babasıyla olan deneyiminden bahsetti: “En önemlisi, babamın yaptığı son şeylerden biri üzerinde çalışmam gerekse de, aşağıdakiler hakkında pek çok sorum vardı: Önde gelen vokalist artık resimde olmadığında bir albümde nasıl çalışmaya devam edeceklerdi? Bana albümde babamı değiştirmek için başka bir vokalist getirme planının olmadığı söylendi, ancak o zaman ne anlama geldiğini anlamadım. Sadece stüdyoya adım attığımda büyünün gerçekleştiğini gördüm. Ve sihirle, demek istediğim sihir. Sean Dowdell, Esjay Jones ve Lucas D’Angelo, sadece albümün yapımını doldurmak için büyük delikler açmakla kalmayıp, aynı zamanda onları doldurmak için sınırlı araçlara sahip olan mucize işçilerdir. Ama yaptılar.”



Grey Daze ekibi, ayrıca geçmiş çalışmaları yeniden düzenlemenin ardından açık bir mektup yayınladı.
“Hepimiz, Chester'ın Grey Daze müziğini her zaman öngördüğü gibi işiten insan hayalini gerçekleştirmek istedik, Müziği vokalleri etrafında iz bırakarak yeniden yazmamız şaşırtıcı bir deneyimdi. İyi arkadaşımızın istediği buydu. Müziğin taze ve alakalı hissetmesini istedi, böylece müziğini bilen, ancak orijinal grubunu bilmeyen insanlar onunla ilişki kurabilirdi. Şimdi bu Grey Daze kaydı ile yapmaya çalıştık. Hayranlarının ve dünyanın bu yeni albümü duymasını bekleyemeyiz, umarız onu ve sizleri gururlandırdık.”

 


Son olarak yeni Grey Daze albümünün ismi “Amends” olarak açıklandı. Aslında 10 Nisan 2020 tarihinde piyasaya sürülmesi planlanan albüm, hepimiz biliyoruz ki şu Koronavirüs vakaları yüzünden ertelenmek zorunda kaldı. Bu yüzden telafi olarak “Sometimes” adlı tekli parça yayınlandı. “Amends” adlı bir Grey Daze albümü ise bu sene 26 Haziran tarihinde piyasalarda olacak.


Grey Daze'in Amends albümü 26 Haziran'da müzik piyasasına sunulacak.

Kaynak: AltPress ve Vikipedi (Chester Bennington'un Hayatı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim TV İzlerken Reklam Maceralarım ve Otizmdeki Etkilerim... (Ben Eren TAN'ım Bölüm II)

SUV’lerde Sınıflandırma Bitti, Şimdi de Sıra Pick-Up’larda!!!

2019 Kia Forte (Cerato): Bu Güç, Daha Güçlüsüne Gider!