Sony'nin Örümcek Evreni Spider-Verse, Disney'in Marvel Sinema Evreni MCU ile Birleşebilecek mi Bakalım?!


ÖN NOT: Bu tahmini teoriler ve haberler ne kadar doğru olursa olsun, siz yine de fazla umutlanmayın ve olumsuz gerçeklere de hazırlıklı olun!

Yenilmezler (Avengers) 4’ün Venom’a Nasıl Bağlanacağı ile İlgili Teori

Sony’nin örümcek evrenindeki Venom’a bakmamıştık daha, ama çoktan stüdyonun Örümcek evreninin yan karakterleri Silver & BlackSilkNightwatch, Avcı Kraven ve Morbius: Yaşayan Vampir’e dayalı planları duyuruldu. Bunların hepsi iyi hoş ama bu filmlerin PETER PARKER’sız işlevsel bir şekilde nasıl yapılacağı ile ilgili büyük bir soru doğuyor.

    Gördüğünüz gibi, Marvel bunu reddetmek istese bile hem Sony’nin örümcek evrenine hem de Marvel Sinema Evreni’ne (MCU) olabildiğince herkes eklendi, bu iki firmanın bazı noktalarda çakışamayacağını düşünmek aptallık olur ve birkaç yıl içinde olmasa da gelecek Avengers 4 filminde bu iki evrenin birleşmesi için tohumlar çok iyi bir şekilde ekilebilir. Ya da en azından, bu yeni büyüleyici teorinin temeli budur.

   Videonun altında her şey açıklanacak ama temel olarak Thanos’un Sonsuzluk Savaşı'nın zirvesi olan yıkıcı eylemi olduğu söylenebilir. Gelecek yıl Dünya’nın en güçlü kahramanlarını tekrar gördüğümüzde, çöküşün eşiğinde olan bir dünya göreceğiz. Denilmek istenilen, gezegenin nüfusunun yarıya indirilmesinin çok şiddetli bir etki yaratmış olduğu ve sadece topluma verdiği zararı hayal edebileceğiz.

   Bu arada, Venom da ciddi ekonomik ve çevresel sorunlarla karşı karşıya olan bir dünyada kuruldu. Biz de bunu 19 ile 23 Temmuz 2018 tarihlerinde düzenlenen San Diego Comic-Con panelinde öğrendik; ama Avengers 4’ün aksine, hikâyenin bu tür bir ortamda gerçekleşmesi için hiçbir neden yok. Tabi eğer, iki film de birbirine bağlı değilse. (BU ARADA TEORİ VİDEOSU İNGİLİZCE'DİR!)



İlginçtir ki… Buradaki fikri tam olarak kavrayamadığınız takdirde, Venom'u Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı'nın (Avengers: Infinity War) devamı gibi bir ortama yerleştirmekle, başarılı olduğu kanıtlanırsa serinin MCU'ya dönük olabilme ihtimali var. Her şeye rağmen Marvel Stüdyoları; şu anda büyük filmlerin olaylarını nadiren doğrudan kabul ederken, diğer yandan resmi olarak evrende yönetilen birçok projeye sahiptir.

Örneğin Runaways bir MCU dizisidir, ancak evrendeki başka herhangi bir şeye gerçek bir bağlantısı yoktur. Sony'nin MCU ile çelişmemesi için, dünyayı mümkün olduğunca genel olarak koruduğunu ama yine de aynı genel ayarı kullanarak Marvel Sinema Evreni ile bir bağlantı kurma olasılığını ileri tarihlerde sağlamaya çalışacağını düşünüyorum.


ScreenGeek’in Yorumu (Her an Spoiler İçerebilir!)

Drake’in temel motivasyonlarını ve son oyununu izleyicilere açıklarken, karakterinin iyi (yanlış yönlendirilmişse) niyetlerini vurguladı. İnsanlık; çevresel ve ekolojik çöküşün eşiğine geldiğinde, Venom simbiyotiklerini insanlığın evrimini hızlandırmanın bir yolu olarak görüyor. Çünkü, insanlığın günümüzde yaşadığı kıyamet sonrası toplumda hayatta kalması için.

Bu yorumlar, hayranları bir takım çılgınlığa soktu. Eğer türlerin genel hayatta kalmasını sağlamak için kötü şeyler yapma fikri, bir Marvel kötü adamı için tanıdık geliyorsa; o zaman olmalıdır. Çünkü, esasen bu Thanos'un MCU'da yaptığı gibi. Ve ilk resmi Spider-Verse filminin toplumu belirsiz bir yok olma olayından sonra kaos içinde olduğu gerçeği de çok heyecan verici.

Marvel'da herkesin, MCU ile bağlanmayacağını mesajını vererek büyük acılara sebep olabilir. Gerçek şu ki, Spider-Man olmadan kötü karakterler var olamaz. Tom Holland son haftalarda rekoru kırdı, sonunda iki karakterin birbirlerine karşı karşıya geldiğini görmek istedi ve bu da Tom Hardy'nin SDCC paneli sırasında yankıladığı gibi bir şeydi… Gelecekte bunun gerçekleşeceği bir şey olması kaçınılmazdır ve hiç kimse karakterin yeniden yaratılması ya da yeniden başlatılmasından söz etmemektedir. Bu nedenle belki de Avengers 4'ün olayları Spider-Man için boyut atma olasılığını açacaktır. Yeni Sony filmlerini bir şekilde birleştirecek ve MCU'ya ekleyecektir.

Hem Avengers 4, hem de Venom'un “kıyamet sonrası” ortamlarda ayarlanmış olması, Marvel'in bir Sony filmi olan Venom'un yeniden gözden geçirilmesi veya yeniden sınıflandırılması olasılığını düzgün bir şekilde kurar. Sonsuzluk Savaşı ile Yenilmezler 4 arasındaki uçurumun önemli bir yer olduğunu biliyoruz, burada kahramanlarımız iddialı bir plan ve başarılı olmak için zaman içinde geriye gitme yolları bulmak zorunda kalacaklardı.

Öyleyse, eğer Venom'u gördüğümüz dünya aslında MCU'da “arada kalma zamanı” mıdır? İnsanlığın yarısı bir parmak şıklatması sonucu olarak ortadan kalktı, diğer yarısı da bundan geri adım atmayı başaramadı, insan ırkını etkili bir şekilde eylemleriyle mahrum bıraktı. Bu da demek oluyor ki, Doktor Drake en nihayetinde onu kurtararak nüfusu azaltmak için kullanılan aynı türden bir uzaylı teknolojiyi denemek istemektedir. Avengers 4'ün olayları sonuçlandırıldıktan sonra, Venom filminin iki MCU filmi arasında gerçekleştiğini, gelecekteki Spider-Verse filmlerinin geri kalanını kurduğunu belirlemek için bir crossover karakteri veya bir post-credits sahnesini kullanması yeterince kolay olabilirdi.

Marvel TV dizilerinin çoğunluğu MCU'da ayarlanmış, ancak nadiren referans veriyor. Ara sıra cameoya sahip bir film karakteri veya bir film savaşından kalan bir uzaylı eseri dışında, bu MCU TV dizileri ve Sony'nin sahip olduğu filmler gibi büyük ölçüde kendi başlarına çalışır.




Fragmana Dair Şahsi Yorumum…

Doktor Drake’in “Dünya’ya bir bak, ne görüyorsun? Parçalanmak üzere olan bir gezegen. İnsanlar atık halde.” derken aslında neyi anlatmak istiyor? Ya Avengers: Sonsuzluk Savaşı’ndan sonrası söz ediliyor; ya da gerçekten hiçbir kahramanların olmadığı, toplumsal sıkıntılarıyla dolu bir dünyada gerçekleşiyor. Eğer bana soracak olursanız, toplumsal sıkıntılarıyla dolu bir dünyada gerçekleşecek. Çünkü Marvel Sinema Evreni, şu an Sony’nin Örümcek Evreni ile birleşemeyebilir. Bu yüzden o teori ne kadar doğru olursa olsun, bu birleşim konusunda fazla umutlanmayalım! Ama yine de o tarz sürprizlere birazcık hazırlıklı olun!..


Eğer Venom PG-13 İşaretine Sahip Olabilirse, Spider-Verse’ün MCU’ya Dahil Olabilme İhtimali Yüksek!

Başlangıçta Venom, Amerika’da bir R işaretine (Anlamı “Kısıtlı” ve ülkemizdeki karşılığı 15+ ya da 18+ anlamına geliyor) sahip olacakmış gibi görünse de; Sony'nin Eddie Brock ve Peter Parker'ın bu çizgide buluşacağını umduğu için aslında PG-13 (Ülkemizdeki karşılığı 13+) işaretine sahip olacağını açıkladı.

CBM (Comic Book Movie) ve Variety adlı sitelerin bahislerine göre, Venom bu R işaretini hiç almıyor gibi görünüyor. Kısa bir süre önce Los Angeles'ta tekrardan çekim gerçekleşti. Fakat; fragmanlar filmin korku unsurlarını vurgularken, Sony'e bakılırsa filmin sadece PG-13 sınırlarını aşmadan geçmesi gerektiğine inanıyor.

Görünüşe göre stüdyo, karakterin gelecekteki serilerine Örümcek Adam’ı dahil etmek ve hatta bir Marvel Sinema Evreni filmlerinde gözükebilmesi için Venom’un kapılarını açık tutuyor.

Kevin Feige bu konuya ne kadar ilgi gösterirse göstersin, bu konunun gerekli olduğuna inanıyor. Ancak Sony, bir R işaretinin yetişkinlere göre derecelendirilmiş olduğu için; herhangi bir olası geçiş üzerinde kapıyı kapattığını biliyor.

Bu tekrarlanmış çekimde daha fazla mizah kattığı da söyleniyor, belki de Venom için hala umut var! Karakterin dağınık bir kenarını bırakırsak, aynı filmde Venom’u ve Örümcek Adam'ı görmek güzel bir duygu olacaktır. Ancak bu, Venom'un ne kadar başarılı olacağına bağlıdır.


"Olur da eğer Sony'nin Spider-Verse'ü Disney'in MCU'su ile birleşebilirse; sadece Venom'un Örümcek Adam ile değil, aynı zamanda bütün Avengers üyeleriyle de dalaşmasını çok isterim!.."

Kaynaklar: We Got This Covered, ScreenGeek, Comic Book Movie ve Variety

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim TV İzlerken Reklam Maceralarım ve Otizmdeki Etkilerim... (Ben Eren TAN'ım Bölüm II)

SUV’lerde Sınıflandırma Bitti, Şimdi de Sıra Pick-Up’larda!!!

2019 Kia Forte (Cerato): Bu Güç, Daha Güçlüsüne Gider!