Yeni Bir Şeyler Aramanın En İyi Yolu: Cadillac XT4…


Onun Tek Derdi: Premium Kompakt SUV Modellerine Meydan Okuyabilmesi…

Audi Q3, BMW X1/X2, Mercedes GLA/GLB, Volvo XC40, Lincoln MKC ve Lexus NX gibi modellere meydan okuyacak olan XT4, olağanüstü sert dış tasarımlarıyla yeni bir şeyler fark ettirmek istiyor. XT4'ün yeryüzünden inanılmaz derecede gücü, kompakt bir forma sokan tamamen yeni bir 2 litrelik turbo benzinli motoruna sahip. 240 HP güç ve 350 Nm tork değerlerine sahip olan bu motora sadece 9 ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor. Donanımlara göre olarak, dileyen Önden Çekiş ya da AWD Dört Çekiş sisteminden birini tercih edebilecek.




Peki, Cadillac XT4 Kendinden Ne Kadar Emin?

Bir sonraki macera ne olursa olsun her zaman hazırdır. Güçlü duruşu ve heykel gibi gövdesi ile, kalabalığın içinde asla kaybolmayacağınız anlamına gelir. Aracın teknolojisi, konforu ve rahatlık özellikleri, sınıftaki beklentileri yeniden belirledi. Bunlar; Amiral Sedanı CT6’da yer alan “Super Cruise” Otonom Sistemi, Sürekli Amortisör kontrolü, Elektronik Fren Sistemi, köşeleri biraz yuvarlatılmış olan essiz ve olağanüstü sekiz inçlik CUE (Cadillac User Experience) Multimedya Sistemi [Navigasyon ve Harita Sistemini dahil edebilmeniz için 1500 Doları gözden çıkarmanız gerekecek.], 4.2 inçlik renkli yol bilgisayarı ve geri görüş dikiz monitörü gibi özellikler sizi asla yalnız bırakmaz... Yalnız Super Cruiser Otonom Sistemini dahil edebilmeniz için bir süre daha beklemeniz gerekecek.


Aslında Öbür Motor Seçeneklerini Kuzeni Chevy Equinox’tan Almalıydı…

Az önce anlattığım gibi Cadillac XT4, yalnızca 2 litrelik turbo benzine sahip. Fakat kuzen Chevrolet Equinox’tan 12 HP daha düşük (Equinox 252 HP gücünde). Aslında XT4, Epsilon 2 (Kod ismi E2XX) adlı platformdan çıkıyor ve ikinci nesil Opel Insignia ile son nesil Chevy Malibu o platforma eşlik ediyor. Yalnız Cadillac XT4’e söylemem gereken bir şeyler var. Yine de kuzeni Equinox’tan (kendisine özel olarak 165 HP’lik) 1.5 litrelik Turbo benzinli ünitesini ile (yine kendisine özel olarak 140 HP’lik) 1.6 litrelik Turbo dizel ünitesini alması gerek. Çünkü tek motoruyla aile içi rekabette ne Chevy Equinox ile, ne de GMC süslüsü Terrain ile kapışamaz. Sadece bahsi geçen Premium Kompakt SUV araçlarına değil, aynı zamanda kuzenlerine (Equinox ile Terrain) de meydan okuması gerek… Eğer öbür motorlara kavuşabilirse, eminim Avrupa Pazarına geçebilmesi biraz daha kolay olacaktır. Avrupa’da dizel araçlar benzinden biraz daha popüler. Düşünsenize; 1.6 litrelik Turbo dizel motorlu, 9 ileri otomatik vitesli ve AWD aktarımlı XT4 olsaydı, Avrupa’da ne güzel kendi markasının gözde modeli olabilirdi…



O Cadillac, Belki de Yepyeni Şeyler Aramanıza Yardımcı Olabilir…

Olağanüstü sert dış tasarımına sahip olan yepyeni Cadillac, yeni bir şeyler aramanıza yardımcı olabilir. Dünyanızın pek güzel dönmediği zamanlarda, sizi keşfedilmemiş bir yere ait olmanızı sağlayacak. Ve o model ile Tokio Hotel’in “Something New” şarkısını kombine etmek istiyorum.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim TV İzlerken Reklam Maceralarım ve Otizmdeki Etkilerim... (Ben Eren TAN'ım Bölüm II)

SUV’lerde Sınıflandırma Bitti, Şimdi de Sıra Pick-Up’larda!!!

2019 Kia Forte (Cerato): Bu Güç, Daha Güçlüsüne Gider!