Yepyeni Müzikler Keşfedelim!


2016 yılının Şubat-Mart süreçlerinde Deezer uygulamasını indirdiğimde, neredeyse az bilinen dört farklı sanatçıların müziklerini zamanla keşfettim. Gelin, hep beraber yeniden o müzikleri keşfedelim. Daha sonra şahsen en çok sevdiğim parçalarını da paylaşmak isterim.

HOLLYWOOD UNDEAD



3 Haziran 2005 yılında kurulan bu grup, Nu-Metal ve Rapcore gibi müzikler icra etmektedir. Jorel Decker (J-Dog), Aron Erlichman (Deuce), Jeff Phillips (Shady Jeff), George "Johnny 3 Tears" Ragan, Jordon "Charlie Scene" Terrell, Dylan "Funny Man" Alvarez ve Matthew "Da Kurlzz" Busek tarafından Los Angeles’ta kuruldu. Aslında maskeli olan bu grup. Bazı konserlerde maskesiz olarak da hayranların karşılarına çıkıyorlar. İlk albümleri çıkaracakları süreçte Jeff, Aron ile çatıştıkları için grubu terk eder. 2008 yılında “Swan Songs” albümünü çıkarırlar ve Deuce, 2010 yılında yaratıcılık farkından dolayı gruptan ayrılır. O noktada ise Daniel Murillo (Danny) gelir ve günümüz şeklini alır. Onun şarkılarının neredeyse çoğunu zevkle dinliyorum. İstesem grubun başka müziklerini de paylaşmak isterdim. Ama aklıma “Tendencies” geldiği için o videoyu paylaşacağım. 



MARIAN HILL


Haverford Lisesi'nde birbiriyle tanışarak çeşitli konservatuar eğitimlerini alan vokalist Samantha Gongol ile elektronik müzik yapımcısı Jeremy Lloyd, birlikte yazdığı ilk şarkı olan "Whisky", kendi cinselliklerini kontrol eden bir kadını anlatıyor. "Lips" ve "Got It" gibi şarkılar; blues, caz, ağır bas ve hassas vokallerin karışımları yaratmaya devam ettiler. İsimleri “The Music Man” müzikalinden iki karakteri Marian Paroo ve Harold Hill'den geliyor. Grup, 2013 yılında doğaçlama caz müzisyeni Steve Davit'e ev sahipliği yapan ilk EP albümü, Play'i piyasaya sürdü. İki yıl sonra başka bir EP Sway'in satışa sunulduğunu açıkladılar. The New York Times, Play'in piyasaya sürülmesinden sonra, diğer iyi bilinen elektronik ve R&B ile etkilenen gruplarla karşılaştırılarak ikili bir inceleme yayınladı. 24 Haziran 2016 tarihinde ilk albümü “Act One”, 11 Mayıs 2018 tarihinde ise ikinci albümü “Unusual” piyasaya sürüldü. Şimdi en sevdiğim şarkılardan “Got It”i paylaşıyorum.



ZELLA DAY



Zella Day olarak bilinen Zella Day Kerr (13 Mart 1995), bir Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve Pinetop, Arizona'dan müzisyen. Day, ilk genç yaşlarında müzik kaydetmeye başladı, bağımsız olarak ilk albümü olan “Powered by Love”ı 2009'da piyasaya sürdü. Başarının ardından Day, BMG Publishing Group için bir şarkı yazarı olarak çalıştı ve sonunda bir Hollywood Records ile sanatçı anlaşması imzaladı. 2015 yılında Day, “Hypnotic” ve “East of Eden” gibi teklilerin de dahil olduğu “Kicker” adlı albümünü çıkarır ve 2016 yılına kadar çeşitli tanıtımlarda bulunur.

Arizona'da büyütülen Day, küçük dağ kasabası Pinetop'ta anne babalarının yaratmalarına yardım ettiği kafe ve sanat alanına daldı. İlk olarak annesi tarafından gitar müzisyen olarak sürdürülebilir bir kariyer elde etmek için pratik araçlar olarak öğrenmeye teşvik edildi. 9 yaşında gitarı aldıktan hemen sonra yazdığı ilk şarkıları, ebeveynlerinin klasik şarkıcı/söz yazarı kayıtlarından ve etrafındaki engebeli çöl manzarasının gizeminden etkilendi. Şimdi ilk etkilendiğim şarkılardan “Sweet Ophelia”yı paylaşmak isterim.



AURORA


“AURORA” olarak da bilinen Aurora Aksnes (15 Haziran 1996), Norveçli şarkıcı ve söz yazarıdır. İlk çıkışları “Running with the Wolves”, Mayıs 2015'te Decca Records aracılığıyla yayınlandı ve çevrimiçi müzik bloglarından ve ulusal basından geniş çaplı onay aldı. Daha sonra aynı yıl, John Lewis Noel reklamı için Oasis adlı grubun "The Half A World Away" adlı şarkısını söyleyerek destek verdi. Müziği, rüya gibi, duygusal ve sofistike bir pop tarafından karakterize edilir, ancak yine de çok çekici ve doğrudan; enstrümantal bölümlerde elektronik, orkestra ve folk unsurları vardır. Bazen Susanne Sundfør, Emilíana Torrini, Florence and the Machine, Eivør, Kate Bush, Lana Del Rey ve Lorde ile karşılaştırılmıştır. İki ablası var, biri makyaj sanatçısı olan Miranda ve diğeri moda tasarımcısı Viktoria... Bergen yakınlarındaki Hordaland'da bir belediye olan Os'da büyüdü. 6 yaşında melodiler yaratmaya başladı ve 9 yaşında şarkı sözü yazmaya başladı. Hayatının bu ilk aşamasında " Running with the Wolves" ve "I Went Too Far" gibi şarkılar yazıldı. Şimdi “Warrior” adlı parçasını paylaşıyorum.



BRIAN REITZELL feat. SHIRLEY MANSON (FROM GARBAGE) – “QUEEN OF THE BORED”


American Gods” (Amerikan Tanrıları) adlı dizisindeki ilk sezonun dördüncü bölümde kullanıldı. Aslında bu parça diziye özel olarak bestelendi. Ee zaten o diziyi bu şarkı için izlemeye başladım. Fakat olağanüstü konularla dolu diziler arıyorsanız, bu dizi izlenmeye değer… Fakat ikinci sezonu izleyebilmeniz için şimdilik 2019 yılını beklemeniz gerekecek! Aslında bu sene yayınlanması gerekirken, birtakım sorunlar nedeniyle yapımcılar tarafından ertelenmek zorunda kaldılar.



GARBAGE – NO HORSES


Aslında bu parça, 2018'in sonuna kadar Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne bağışlanacakmış. Parçanın kökenleri, gürültü döngüleri ve Patti Smith tarzı bir vokal ile artırılmış bir sıkışma seansından yaratıldı. Shirley Manson, "Geçen sene İskoç kırsalında ilerliyordum ve bu atları düşünmeye bakıyordum, onlara bir zamanlar olduğu kadar ihtiyacımız olmadığında onlara ne olacak?" şeklinde ifade etti. “Artık canavarlar olmadığında, atlara ne olacak?” Yani yetkililerin büyük miktarlarda para kazanmayan her şeyi yok ettiği geleceği hayal ediyor.” Manson, distopik bir geleceğin vizyonu olarak “No Horses”ı tanımladı ve şarkının “bir pop şarkısından ziyade bir parçadan daha fazlası” olduğunu, ancak yine de bir Garbage gibi göründüğünü söyledi.



TOKIO HOTEL – READY SET GO


Almanca parçasının ismi "Übers Ende der Welt" (İngilizce karşılığı: Over the End of the World) olan “Ready Set Go”, Alman Alternatif grubu Tokio Hotel’in ikinci albümü Zimmer 483'ün ilk açılış parçası. Şarkı daha sonra İngilizceye çevrildi ve Tokio Hotel'in ilk İngilizce albümü Scream için "Ready, Set, Go!" başğı altında yeniden kaydedildi. İngilizce versiyonu, Avrupa'daki Scream albümünden ikinci single olarak piyasaya sürüldü. Daha sonra İngiltere'ye açılarak orada ilk defa single olarak piyasaya sürülür. Bu şarkı ayrıca Kanada'da MuchMusic ile ilk single olarak piyasaya sürüldü. Bu parçanın videosu, "En İyi Pop Video" ödülüne aday gösterildi ve 2008 MTV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Yeni Sanatçı" ödülünü kazandı. Aslında bu müzik videosu, çoğunlukla Apple'ın 1984 Macintosh reklamlarından ilham aldı. Kölelik temalı bir klibe sahip olan “Ready Set Go” parçasının ezgilerine gelince, aklıma hemen en sevdiğim araçlardan “Chevrolet Corvette ZR1” gelir. O müzikle beraber “sanki o aracı hızlı kullanıyorum” gibi hissederim. Bu arada, 2017 yılında Tokio Hotel ile General Motors’un lüks markası Cadillac sponsor olmuştu.



Ee artık benden bu kadar, yeni müzikler aklıma geldiği süreçte yeni blog yazılarımda paylaşacağım. Umarım iyi eğlenmişsinizdir. Keyifli dinlemeler... :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim TV İzlerken Reklam Maceralarım ve Otizmdeki Etkilerim... (Ben Eren TAN'ım Bölüm II)

SUV’lerde Sınıflandırma Bitti, Şimdi de Sıra Pick-Up’larda!!!

2019 Kia Forte (Cerato): Bu Güç, Daha Güçlüsüne Gider!